Łukasz Konik

Łukasz Konik

Szef kuchni

W menu na ten tydzień szczególnie polecam:

Stek Salisbury ze słonecznikiem

Stek Salisbury ze słonecznikiem To potrawa z mielonego mięsa wołowego z dodatkiem specjalnie skomponowanej mieszanki przypraw i ziaren słonecznika. Do jej przygotowania wykorzystujemy najlepszy gatunek wołowiny opatrzony znakiem QMP (ang. Quality Meat Program), potwierdzającym jej wysoką jakość. Wołowina QMP pozyskiwana jest ze specjalnie wyselekcjonowanych ras bydła. Tym, co czyni ją wyjątkową, jest naturalna kruchość, miękkość oraz łatwość obróbki. Smak dania podkreślony jest przygotowywanym wcześniej ciemnym bulionem warzywno-grzybowym, który dodaje się do mięsa w trakcie jego wyrabiania. Proponowane przez nas steki to skarbnica witamin z grupy B, krwiotwórczego żelaza i fosforu.

powrót do góry
Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych, reklamowych, a przede wszystkim, aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Możesz je wyłączyć lub zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej o plikach cookies tutaj.