Zamów! EN
Małgorzata Paprocka-Chylewska

Małgorzata Paprocka-Chylewska

dietetyk LightBox

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności SGGW, specjalizacja: Żywienie Człowieka. Ukończyła studia podyplomowe Żywność, Żywienie a Zdrowie w Instytucie Żywności i Żywienia na dwóch kierunkach: Bezpieczeństwo Żywności oraz Poradnictwo Dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka.

Przez sześć lat pracownik naukowy Instytutu Żywienia Człowieka SGGW, a następnie przez ponad dwadzieścia lat na stanowiskach kierowniczych w Oddziale Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w m.st. Warszawie. Nadzorowała i oceniała sposób żywienia w zakładach żywienia zamkniętego zlokalizowanych na terenie Warszawy, w oparciu o normy IŻŻ oraz kontrolowała warunki higieniczno-sanitarne produkowania posiłków. Przygotowywała też decyzje zezwalające na prowadzenie działalności w zakresie produkcji żywności w nowo powstających obiektach.

Prowadziła też własną działalność w zakresie układania i oceny wartości odżywczej diet dla placówek oświatowych oraz poradnictwa dietetycznego dla osób indywidualnych.

O cateringu dietetycznym – od serca :)

„Będąc osobą aktywną od dawna szukałam sposobu na skrócenie czasu, jaki musimy poświęcać na zakupy i samo przygotowywanie posiłków. Praca w cateringu dietetycznym LightBox umożliwiła mi zrealizowanie tych celów. Angażując się w tworzenie wartościowych, bezpiecznych i smacznych „gotowców” przy pełnym wykorzystaniu wiedzy dietetycznej i technologicznej oraz wieloletniego doświadczenia zawodowego, mam możliwość brać udział w tworzeniu zdrowej diety pudełkowej, w tym skutecznej i bezpiecznej diety odchudzającej.

Profesjonalne przygotowanie oferty cateringu dietetycznego na wysokim poziomie to spore wyzwanie dla fachowców różnych specjalizacji, w tym dietetyków i technologów żywności. Przy komponowaniu i bilansowaniu całodziennych zestawów diety pudełkowej nie wystarczy policzyć kalorie. Trzeba brać pod uwagę jak największą liczbę makro i mikroelementów, aby dieta była zdrowa, a organizm mógł sprawnie funkcjonować. To duża odpowiedzialność, biorąc pod uwagę konsekwencje zdrowotne z powodu możliwości wystąpienia ewentualnych niedoborów. Trzeba więc śledzić publikacje naukowe, być na bieżąco z przepisami prawa żywnościowego i utrzymywać stały kontakt z placówkami naukowymi zajmującymi się żywnością i żywieniem. Dbając o wysoką jakość cateringu dietetycznego, trzeba też znajdować wiarygodnych producentów zdrowych składników żywności, a także urozmaicać menu, cały czas starając się wychodzić naprzeciw preferencjom smakowym Klientów.”

powrót do góry
Wykorzystujemy technologię ciasteczek. Więcej informacji w naszej Polityce Prywatności. OK, lubię ciasteczka