PL | EN

Kontakt: kontakt@lightbox.pl

tel:+48 513 513 661

Pn - Pt od 6:00 do 20:00

Sob od 8:00 do 12:00

Łukasz Konik

Łukasz Konik

Szef kuchni

W menu na ten tydzień szczególnie polecam:

Frittata z pomidorami, oliwkami i parmezanem z wyspy Lipsi

Frittata z pomidorami, oliwkami i parmezanem z wyspy Lipsi Frittata to w oryginale włoska odmiana tradycyjnego omletu, chociaż niektóre źródła podają Hiszpanię jako kraj pochodzenia tej znakomitej potrawy. W przeciwieństwie do omletu danie wzbogacane jest o dodatkowe składniki – mięso, warzywa, sery, owoce morza, a nawet makaron, kasze – i zapiekane w piekarniku, a następnie krojone jak ciasto. Dodatkowym wyróżnikiem frittaty jest to, że można ją jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Frittata jest znana nie tylko we Włoszech i Hiszpanii – nie może jej zabraknąć w menu kuchni greckiej, a przygotowywana w wyspiarskich tawernach, ze świeżych, często na oczach gości przynoszonych z pola warzyw, smakuje wybornie. Proponujemy delikatną frittatę prosto z wyspy Lipsi, bogatą w warzywa, pachnącą naturalnymi przyprawami – liśćmi bazylii i charakterystycznej dla Grecji aromatycznej mięty, z dodatkiem bogatego w wapń oryginalnego Parmigiano-Reggiano.

X
Zamów dietę LightBox Optimum, No Fish lub Vege dziś do godz. 13:00, a już jutro otrzymasz pierwszy zestaw. Zapraszamy!
X Zamknij
Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych, reklamowych, a przede wszystkim, aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Możesz je wyłączyć lub zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej o plikach cookies tutaj.