PL | EN

Kontakt: kontakt@lightbox.pl

tel:+48 513 513 661

Pn – Pt od 10:00 do 18:00

Łukasz Konik

Łukasz Konik

Szef kuchni

W menu na ten tydzień szczególnie polecam:

Pulpety cielęce w sosie kurkowym

Pulpety cielęce w sosie kurkowym Cielęcina, jak wszystkie białe mięsa, jest niskokaloryczna i chuda. Dla porównania, 100 g łopatki cielęcej i wieprzowej zawierają odpowiednio 105 i 260 kcal oraz 2,8 i 21 g tłuszczu. Co najważniejsze, cielęcina charakteryzuje się niskim poziomem nasyconych kwasów tłuszczowych, sprzyjających rozwojowi miażdżycy i niedokrwiennej choroby serca. Podobnie jak inne gatunki mięsa, cielęcina jest dobrym źródłem białka, łatwo przyswajalnego żelaza, cynku oraz witamin B2 i B12. Jedyną jej wadą jest nieco mdły smak. Dlatego pulpety cielęce w naszym zestawie obiadowym podajemy z sosem z kurek. Kurki to grzyby o wyrazistym aromacie, smaku oraz optymalnej chrupkości.

X Zamknij
Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych, reklamowych, a przede wszystkim, aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Możesz je wyłączyć lub zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej o plikach cookies tutaj.