PL | EN

Kontakt: kontakt@lightbox.pl

tel:+48 513 513 661

Pn - Pt od 6:00 do 20:00

Sob od 8:00 do 12:00

Łukasz Konik

Łukasz Konik

Szef kuchni

W menu na ten tydzień szczególnie polecam:

Indyk z pędami bambusa, kiełkami fasoli mung, kukurydzą i czarnymi oliwkami

Indyk z pędami bambusa, kiełkami fasoli mung, kukurydzą i czarnymi oliwkami Potrawa ta jest kompozycją składników zaczerpniętych z kuchni orientalnej i śródziemnomorskiej, wzajemnie uzupełniających się pod względem żywieniowym i smakowym. Zawiera popularne w Azji tropikalnej i subtropikalnej młode pędy bambusa, będące bogatym źródłem białka, błonnika i fitosteroli. Pochodząca z Chin fasola mung dostarcza nam zarówno białka, jak i witamin obniżających poziom „złego" cholesterolu. Kukurydza zapewnia selen i witaminę E, papryka jest koncentratem witaminy C i beta-karotenu, a sezam i oliwki są bogate w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Pierś z indyka jest kolejnym źródłem pełnowartościowego białka. Razem potrawa ta stanowi skuteczną broń przed działaniem wolnych rodników, zwiększa odporność, przedłuża młodość, chroni przed chorobami układu krążenia, procesami starzenia, poprawia sprawność umysłową i dodaje sił.

X
Złóż zamówienie, a w poniedziałek przed południem zadzwonimy, aby potwierdzić szczegóły dostawy. Zapraszamy!
X Zamknij
Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych, reklamowych, a przede wszystkim, aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Możesz je wyłączyć lub zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej o plikach cookies tutaj.