PL | EN

Kontakt: kontakt@lightbox.pl

tel:+48 513 513 661

Pn - Pt od 6:00 do 20:00

Sob od 8:00 do 12:00

Nasi specjaliści

 

Łukasz Konik, szef kuchni

Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Przygodę z kuchnią rozpoczął w Technikum Gastronomicznym w Gorzowie Wielkopolskim. Łukasz Konik zdobywał doświadczenie zawodowe w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce oraz za granicą, a obecnie jest również głównym szefem kuchni hoteli i restauracji Uzdrowiska Konstancin-Zdrój. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie.

W grudniu 2009 roku Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza Konika do swego grona jako najmłodszego Szefa kuchni. Ta elitarna Fundacja zrzesza 27 najlepszych szefów kuchni, wśród nich wiele osobistości znanych z programów telewizyjnych.

Łukasz Konik realizował pokazy kulinarne w Telewizji Polskiej, TVN, TVN 24 oraz Polsat Biznes. Redaguje własne rubryki o tematyce gastronomicznej w czasopismach kulinarnych i na portalach gastronomicznych. Jego kulinarną miłością jest kuchnia francuska, a wielką pasją – kuchnia molekularna.

 

 

Małgorzata Paprocka-Chylewska, dietetyk

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności SGGW, specjalizacja: żywienie człowieka. Ukończyła studia podyplomowe w Instytucie Żywności i Żywienia na kierunkach: Bezpieczeństwo Żywności oraz Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka.

Pracownik naukowy Instytutu Żywienia Człowieka SGGW, a następnie asystent w Pracowni Żywienia, kierownik sekcji i zastępca kierownika Oddziału Higieny Żywności, Żywienia i PU w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w mieście stołecznym Warszawa. Obecnie prowadzi firmę Dieta 6U Porady żywieniowe i dietetyczne.

 

 

Anna Sanicka, dietetyk

Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego – Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Ukończyła studia podyplomowe w Instytucie Żywności i Żywienia na kierunku Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka. Współpracuje z Ogólnopolskim Centrum Dietetycznym Instytutu Żywności i Żywienia.

Posiada doświadczenie w leczeniu żywieniowym osób z chorobami układu pokarmowego (choroby trzustki, wątroby, zespół jelita nadwrażliwego, nieswoiste choroby zapalne jelit, nietolerancje pokarmowe), chorobami żywieniowo-zależnymi (otyłość, cukrzyca typu II, zaburzenia lipidowe, nadciśnienie) i osób z zaburzeniami odżywiania.

 

 

Sylwia Januszewicz, dietetyk

Absolwentka Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie oraz Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka. Uczestniczka i prelegentka na konferencjach dotyczących zdrowego stylu życia. Pracuje z pacjentami wspierając ich cele związane z redukcją masy ciała.

Posiada doświadczenie w prowadzeniu i edukacji pacjentów w przypadku chorób dietozależnych (nadciśnienie, miażdżyca, zaburzenia lipidowe, cukrzyca typu II) oraz zaburzeń czynności tarczycy (niedoczynność, choroba Hashimoto). Autorka warsztatów edukacyjnych dla dzieci promujących zdrowy styl życia „Jesz zdrowo”.

 

 

Adriana Szulińska, dietetyk

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka oraz studiów podyplomowych w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej na kierunku Psychodietetyka. Posiada doświadczenie w leczeniu pacjentów zmagających się z nadmierną masą ciała oraz chorobami metabolicznymi. Prowadzi aktywne poradnictwo dietetyczne.

 

X Zamknij
Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych, reklamowych, a przede wszystkim, aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Możesz je wyłączyć lub zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej o plikach cookies tutaj.