PL | EN

Kontakt: kontakt@lightbox.pl

tel:+48 513 513 661

Pn – Pt od 10:00 do 18:00

Nasi specjaliści

 

Łukasz Konik, szef kuchni

Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Przygodę z kuchnią rozpoczął w Technikum Gastronomicznym w Gorzowie Wielkopolskim. Łukasz Konik zdobywał doświadczenie zawodowe w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce oraz za granicą, a obecnie jest również głównym szefem kuchni hoteli i restauracji Uzdrowiska Konstancin-Zdrój. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie.

W grudniu 2009 roku Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza Konika do swego grona jako najmłodszego Szefa kuchni. Ta elitarna Fundacja zrzesza 27 najlepszych szefów kuchni, wśród nich wiele osobistości znanych z programów telewizyjnych.

Łukasz Konik realizował pokazy kulinarne w Telewizji Polskiej, TVN, TVN 24 oraz Polsat Biznes. Redaguje własne rubryki o tematyce gastronomicznej w czasopismach kulinarnych i na portalach gastronomicznych. Jego kulinarną miłością jest kuchnia francuska, a wielką pasją – kuchnia molekularna.

 

 

Małgorzata Paprocka-Chylewska, dietetyk

Absolwentka Wydziału Technologii Żywności SGGW, specjalizacja: żywienie człowieka. Ukończyła studia podyplomowe w Instytucie Żywności i Żywienia na kierunkach: Bezpieczeństwo Żywności oraz Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka.

Pracownik naukowy Instytutu Żywienia Człowieka SGGW, a następnie asystent w Pracowni Żywienia, kierownik sekcji i zastępca kierownika Oddziału Higieny Żywności, Żywienia i PU w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w mieście stołecznym Warszawa. Obecnie prowadzi firmę Dieta 6U Porady żywieniowe i dietetyczne.

 

 

Anna Sanicka, dietetyk

Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego – Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Ukończyła studia podyplomowe w Instytucie Żywności i Żywienia na kierunku Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka. Współpracuje z Ogólnopolskim Centrum Dietetycznym Instytutu Żywności i Żywienia.

Posiada doświadczenie w leczeniu żywieniowym osób z chorobami układu pokarmowego (choroby trzustki, wątroby, zespół jelita nadwrażliwego, nieswoiste choroby zapalne jelit, nietolerancje pokarmowe), chorobami żywieniowo-zależnymi (otyłość, cukrzyca typu II, zaburzenia lipidowe, nadciśnienie) i osób z zaburzeniami odżywiania.

 

X Zamknij
Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych, reklamowych, a przede wszystkim, aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Możesz je wyłączyć lub zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej o plikach cookies tutaj.