PL | EN

Kontakt: kontakt@lightbox.pl

tel:+48 513 513 661

Pn – Pt od 10:00 do 18:00

26-27 maja 2015 r.

Targi Gluten Free Expo III

Żywienie w wybranych zaburzeniach funkcji przewodu pokarmowego

W dniach 26-27 maja 2015 r. Zakład Żywienia Człowieka oraz Studenckie Koło Naukowe Dietetyków Wydziału Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego zorganizowały w ramach VII Warszawskich Dni Nauki o Żywieniu Człowieka ogólnopolską konferencję pt. „Żywienie w wybranych zaburzeniach funkcji przewodu pokarmowego”. Już po raz drugi mieliśmy przyjemność wzięcia udziału w konferencji na zaproszenie jej organizatorów i przedstawienia naszych zestawów diety Gluten Free.

W pierwszym dniu konferencji odbyły się dwie sesje naukowe: „Dieta bezglutenowa – okiem lekarza i dietetyka” oraz „Operacje bariatryczne i dysbioza – potencjalne zagrożenia i dietoterapia”. Zaproszeni wykładowcy – wybitni specjaliści w zakresie żywienia i dietetyki – przedstawili najnowsze wyniki badań nad przyczynami i mechanizmem rozwoju celiakii i nadwrażliwości na ten składnik białka. Naukowcy podkreślali ogromne znaczenie dietoterapii w leczeniu objawów chorób związanych z nietolerancją glutenu i trudnościami, jakie sprawia prawidłowe zbilansowanie właściwej diety. Na tle przedstawionych doniesień, nasza dieta Gluten Free, przygotowywana w oparciu o szczegółowo selekcjonowane produkty zamawiane u najbardziej wiarygodnych producentów żywności bezglutenowej, nabiera dodatkowych wartości i znaczenia jako bezpieczny sposób żywienia ludzi chorych.

W konferencji wzięli udział lekarze i studenci z uniwersytetów medycznych z całej Polski oraz naukowcy z wiodących ośrodków naukowych zajmujących się wpływem diety na nasze zdrowie, między innymi z IŻŻ, WUM i SGGW, a także ze szpitali klinicznych w Polsce.

Żywienie w wybranych zaburzeniach funkcji przewodu pokarmowego Żywienie w wybranych zaburzeniach funkcji przewodu pokarmowego Żywienie w wybranych zaburzeniach funkcji przewodu pokarmowego

X Zamknij
Ta strona wykorzystuje pliki cookies w celach statystycznych, reklamowych, a przede wszystkim, aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Możesz je wyłączyć lub zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej o plikach cookies tutaj.